4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

De reisindustrie heeft geen plannen om het coronavirus het hoofd te bieden

- Advertisement -


De reisbranche heeft geen actieplan om de gevolgen van het coronavirus Covid-19 aan te pakken, zei Frank Oostdam van reisbureauorganisatie ANVR tegen BNR. Nu het virus zich verspreidt naar vakantiebestemmingen zoals Tenerife, worden reisbureaus geconfronteerd met honderden vragen over annuleringen.

“We hebben het over situaties die we ons twee maanden geleden niet hadden kunnen voorstellen. Dit zijn onbekende wateren. We krijgen veel vragen over hoe te handelen bij angstige klanten. Er zijn ook veel vragen over mensen die vorige maand een reis hebben geboekt en willen om hun reis te annuleren. ‘

De ANVR verwijst reisbureaus naar de regels als ze vragen hebben over annuleringen en terugbetalingen, zei Oostdam tegen de omroeporganisatie. “Het reisadvies van Buitenlandse Zaken is leidend, er is geen reden om kosteloos te annuleren.”

Als de situatie aanhoudt als de meivakantie komt, verwacht Oostdam een ​​grote financiële klap voor reisbureaus.

Een hotel op Tenerife staat momenteel in quarantaine nadat bij een Italiaanse arts en drie anderen die met hem reisden de diagnose Covid 19 werd gesteld. Onder de meer dan 700 gasten die in quarantaine zijn geplaatst, zijn ten minste 23 Nederlanders. Een Nederlandse toerist vertelde de NOS dat woensdag een grote groep gasten mocht vertrekken. Het betrof gasten die arriveerden nadat de coronaviruspatiënten elders in quarantaine waren geplaatst.

Twee Nederlandse toeristen staan ​​ook in quarantaine in het Grand Hotel Europa in Innsbruck, aldus het Ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter. Er zijn geen aanwijzingen dat een van de Nederlanders die momenteel in quarantaine is, besmet is, aldus het ministerie.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws