4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

De reisindustrie zoekt publieke sympathie voor vouchers terwijl de rechtszaken toenemen

- Advertisement -


De reisorganisatie ANVR heeft reisorganisaties in Nederland geadviseerd om vooralsnog af te zien van het terugbetalen van reizigers voor geannuleerde reizen, met het verzoek het publiek begrip te tonen voor reisorganisaties en in plaats daarvan vouchers te accepteren.

De aankondiging volgt nu de klanttevredenheid toeneemt rond vouchers die door luchtvaartmaatschappijen worden uitgereikt in ruil voor annuleringen van reizen, waarbij de Consumentenbond Consumentenbond de Nederlandse regering woensdag opriep om de distributie helemaal stop te zetten.

De eerste rechtszaken zijn door ontevreden reizigers al aangespannen tegen reisorganisaties, zegt ANVR-voorzitter Frank Oostdam.

‘De eerste dagvaardingen voor consumenten zijn al uitgevaardigd. Ik kan alleen maar hopen dat de rechter er rekening mee houdt dat we niet anders kunnen. Het is overmacht. We kunnen ons niet aan de wet houden’, vertelde Oostdam in een interview aan De Stentor.

Oostdam benadrukte verder dat touroperators in nood verkeren en dat ze daarom met weinig opties vertrokken. “Op dit moment kunnen we vouchers uitdelen tot 1 juni. In het donkerste scenario moeten we daarna nog geld betalen, maar dan gaan reisorganisaties failliet”, zei hij.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws