4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

De tweede repatriëringsvlucht uit Marokko ging van start

- Advertisement -


Een tweede repatriëringsvlucht die Nederlanders van Marokko naar Nederland brengt, vertrekt woensdagavond vanuit Casablanca. De vlucht, die meer dan een week volgt op de vorige repatriëring, zal ongeveer 300 passagiers vervoeren.

De verwachting was dat het donderdagochtend vroeg op Schiphol zou aankomen. Volgens de Marokkaans-Nederlandse vereniging SMN zullen er na de tweede repatriëringsvlucht nog circa 2.400 Nederlanders in Marokko stranden.

De groep uitte haar bezorgdheid namens de Nederlandse burgers die in de Noord-Afrikaanse natie zijn gestrand als gevolg van de uitbraak van Covid-19, en beweerden dat velen “geen medicijnen krijgen, hun inkomen dreigen te verliezen en / of geen financiële middelen hebben ‘.

‘Wat gaat de Nederlandse regering doen om deze voor velen hopeloze situatie te verbeteren?’ de SMN dacht na in een verklaring.

Volgens minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok, terwijl de regering een “toezegging heeft om alle Nederlanders uit Marokko te halen”, stelt hij dat de Marokkaanse regering dit moeilijk heeft gemaakt door de vluchtroutes die operationeel blijven, strikt te controleren.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws