6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

De volatiliteit van Bitcoin maakt het onbruikbaar als valuta, zegt de baas van de EU-toezichthouder

- Advertisement -


Ondanks dat het een valuta wordt genoemd, mist Bitcoin veel van de zeer belangrijke kenmerken die valuta’s hebben, zei Steven Maijoor, voorzitter van de European Securities and Markets Authority (ESMA), in een interview met Bloomberg. De extreme volatiliteit van de grootste cryptocurrency alleen ondermijnt het gebruik ervan als een echte valuta en wordt ook niet algemeen geaccepteerd, zei de Nederlandse man.

De waarde van Bitcoin daalde dinsdag met ongeveer 25 procent. Sinds het op 17 december 20 duizend dollar aanraakte, daalde de waarde van de cryptocurrency meer dan 49 procent.

‘En mensen die hierin investeren, moeten bereid zijn al hun geld te verliezen.’ Maijoor zei. “We weten ook dat dit in sommige gevallen mensen aantrekt met minder goede bedoelingen. Er kan sprake zijn van fraude of er kan witwassen van geld plaatsvinden.”

Als toezichthouder houdt ESMA voortdurend toezicht op financiële innovaties, zei Maijoor. De toezichthouder heeft een team dat uitsluitend voor dit doel is bestemd. “Als toezichthouder moet je altijd de financiële innovatie monitoren en op het juiste moment de juiste tool toepassen.” In november vorig jaar waarschuwde ESMA beleggers voor de risico’s van ICO’s. De toezichthouder houdt ook blockchain in de gaten om te zien of het zich onder de huidige regelgeving kan ontwikkelen. ‘Elke toezichthouder moet zijn gereedschap gebruiken, afhankelijk van de lokale situatie.’

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws