5.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

De Wallen in Amsterdam zijn gesloten vanwege overbevolking; Straatartiesten verboden

- Advertisement -


Een deel van de Amsterdamse wijk De Wallen, de thuisbasis van de belangrijkste rosse buurt van de stad, werd zaterdagavond gesloten nadat een toestroom van toeristen het gebied onhandelbaar maakte. De stad sloot veel van de smalle steegjes in de buurt af en veranderde verschillende straten in eenrichtingsverkeer voor voetgangers.

Het was het tweede achtereenvolgende weekend waarin de buurt te maken kreeg met overvolle omstandigheden. Veel oude bewoners die genieten van de normaal drukke wijk hadden hun bezorgdheid geuit over het probleem, omdat het niet langer mogelijk was om de door de Nederlandse gezondheidsautoriteiten aanbevolen veilige fysieke afstand van 1,5 meter te houden.

De stad stuurde zaterdag rond 23.00 uur berichten op sociale media in zowel het Engels als het Nederlands om mensen te vertellen niet naar het gebied te komen. Eerder op de dag was ook de populaire winkelstraat Kalverstraat omgebouwd tot eenrichtingsverkeer.

Openbare veiligheidskantoor Amsterdam-Amstelland zei eerder deze week dat als gebieden te druk worden, ze waarschijnlijk meer mensen zullen verbieden die ruimte te betreden. Inwoners van gebieden met beperkte toegang kunnen echter naar believen binnenkomen en vertrekken.

Het toerisme in de stad is de afgelopen weken aanzienlijk gegroeid, nadat de overheidsbelasting van coronavirusmaatregelen ook de mogelijkheid omvatte dat meer mensen de grens met Nederland konden oversteken.

Buskers verboden

De toestroom van drukte in het stadscentrum was voor de burgemeester van Amsterdam, Femke Halsema, aanleiding om straatartiesten tussentijds niet te laten optreden, zo meldde AT5 afgelopen weekend. De burgemeester was bezorgd dat sociale afstanden onmogelijk zouden zijn in gebieden zoals de Dam, waar straatartiesten, levende standbeelden en straatmuzikanten grote groepen mensen kunnen trekken.

De richtlijn van Halsema blijft van kracht tot 31 oktober. Volgens de burgemeester staat de volksgezondheid en veiligheid altijd voorop, hoewel de betekenis van de straatartiesten wordt erkend. In de tijd vóór het coronavirus verzamelden mensen zich meestal in de buurt van de artiesten en bleven ze enige tijd, vooral voor artiesten met een georganiseerde routine.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws