Dienstverlening aan de gemeenschap voor het lynchen van zwarte voetballers

[ad_1]

Ajax-supporter Ferdi T. werd woensdag veroordeeld tot 60 uur taakstraf voor het lynchen van een pop die eruitziet als Feyenoord-doelman Kenenth Vermeer tijdens een wedstrijd tussen de twee teams begin dit jaar. De rechtbank heeft ook een stadionverbod van twee jaar opgelegd. De 27-jarige man is schuldig bevonden aan het beledigen en bedreigen van Vermeer, meldt NU.nl.

Twee weken geleden eiste het Openbaar Ministerie 80 uur taakstraf, waarvan de helft voorwaardelijk geschorst, en een gebiedsverbod voor de Amsterdam Arena voor drie jaar.

Het incident vond plaats in de Amsterdam Arena op 7 februari, tijdens een wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord. T. nam een ​​donkergekleurde opblaaspop en hing die met een touw om de nek van de tribune 410. De pop droeg een wit overhemd met aan één kant “Vermeer 1” en “NSB” (voormalige fascistische partij in Nederland) geschreven aan de andere kant. Vermeer speelde vroeger voor Ajax, maar vertrok in 2014 naar rivaal Feyenoord.

T. vertelde de rechtbank dat dit een uit de hand gelopen grap was. Hij zag de pop op de tribune liggen en besloot hem over de reling te gooien toen hij Vermeer het veld op zag lopen.

De rechtbank oordeelde echter dat zijn optreden ‘onafscheidelijk was van voetbalgeweld in het algemeen’ en in de context bedreigend was voor Vermeer.

[ad_2]

Plaats een reactie