1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Diverse commissie ter bestrijding van discriminatie in het Nederlandse voetbal

- Advertisement -


Op initiatief van voetbalbond KNVB en de regering is een commissie ingesteld om te adviseren over de bestrijding van racisme en discriminatie en het bevorderen van inclusiviteit in het voetbal. De commissie Mijnals is genoemd naar Humphrey Mijnals, de eerste Surinaamse afkomst die voor Oranje speelde, meldt de NOS.

Vrouwen en etnisch diverse mensen zijn ondervertegenwoordigd in voetbalbesturen en in de technische staf van voetbalclubs. Het doel van de commissie Mijnals is om dit te veranderen zodat voetbal een betere afspiegeling wordt van de samenleving.

De commissie Mijnals bestaat uit oud-voetballer Ruud Gullit, tv-presentator Humberto Tan, burgemeester van Arnhem Ahmed Marcouch, oud-voetballer Daphne Koster, ODIN’59-voorzitter Jacinta Lieuwes, hoogleraar Marjan Olfers, agent Robert Geerlings en voormalig KNVB-gasttrainer Jeroen Visscher. De commissie komt vier keer per jaar bijeen en adviseert de regering en de KNVB over het realiseren van veranderingen in de sport. Dit gebeurt in nauw overleg met de nieuwe antiracismemanager van de KNVB, Houssin Bezzai.

De commissie maakt deel uit van het KNVB-aanvalsplan tegen racisme en discriminatie in het voetbal. Dit plan is gemaakt met de regering nadat in november vorig jaar racistische opmerkingen werden gemaakt bij Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira door FC Den Bosch.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws