7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Door telecomverstoring worden honderden enkelmonitoren in Nederland uitgeschakeld

- Advertisement -


Een storing bij telecomprovider Tele2 in het weekend heeft honderden enkelmonitoren uitgeschakeld. De storing is vrijdagmorgen laat begonnen. Zondagochtend waren alle enkelmonitoren weer aangesloten op de meldkamer, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid, meldt RTL Nieuws.

Ongeveer 450 van de circa 700 actieve enkelmonitoren in Nederland verloren op enig moment tijdens de storing de verbinding met de meldkamer. Nadat de problemen waren opgelost, kwam alle informatie die de monitoren hadden opgeslagen over de locatie van hun dragers tijdens de storing beschikbaar. De meeste monitordragers wisten niet dat hun monitor niet werkte, aldus de omroep.

Waar nodig zijn in overleg tussen de reclassering, het bureau voor de vrijheidsinstanties DJI, het Openbaar Ministerie en de politie maatregelen genomen. Zo werd bij sommige enkelmonitordragers het verlof zonder toezicht omgezet in begeleid verlof om ervoor te zorgen dat ze niet in contact kwamen met hun slachtoffers.

De DJI en haar partners zijn goed voorbereid op dit soort storingen, verzekerde minister Sander Dekker van Rechtsbescherming in een Kamerbrief. Dit incident wordt, zoals gebruikelijk, geëvalueerd. Als uit de evaluatie blijkt dat er meer maatregelen nodig zijn, zullen die worden genomen, zei hij.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws