19.7 C
Utrecht
zondag, september 24, 2023

Drie nieuwe Nederlandse ambassades om het hoofd te bieden aan migratie, terrorisme, mensenrechten

- Advertisement -


Nederland opent drie nieuwe ambassades in Armenië, Niger en Burkina Faso om “beter voorbereid te zijn op migratiestromen en om terrorisme en schendingen van de mensenrechten het hoofd te kunnen bieden”, meldde minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken in een brief aan het parlement .

In Yerevan wordt de nieuwe Nederlandse ambassade in Armenië geopend. Volgens Blok maakt de ligging van Armenië, ingeklemd tussen Rusland, Turkije en Iran, het land van strategisch belang. De nieuwe Armeense regering werkt aan de modernisering van het land en de bestrijding van corruptie, en Blok gelooft dat Nederland dit proces kan ondersteunen.

Nederland heeft in 2018 ambassadekantoren geopend in Niger en Burkina Faso, als vestigingen van de Nederlandse ambassade in Mali. Deze twee kantoren, respectievelijk gelegen in Niamey en Ouagadougou, worden omgevormd tot volwaardige ambassades.

‘Lokale problemen in deze regio op het gebied van terrorisme en migratie hebben directe gevolgen voor Nederland’, zei Blok over deze twee nieuwe ambassades. ‘Als we stabiliteit niet naar die regio exporteren, importeren we instabiliteit. Door meer te doen in en met deze landen kan Nederland zijn eigen belangen beter behartigen.’

Nederland telt nu 109 ambassades, 28 consulaten-generaal en 13 permanente vertegenwoordigingen bij internationale organisaties als de EU, de VN en de NAVO.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws