4.6 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Drie noordelijke provincies verbieden tijdelijk tractorprotesten

- Advertisement -


De noordelijke provincies Groningen, Drenthe en Friesland hebben vooralsnog alle protesten en demonstraties met tractoren en andere landbouwvoertuigen verboden. Recente protesten werden volgens de provincies niet van tevoren gemeld. ‘Daardoor was het niet mogelijk overeenstemming te bereiken over veilig demonstreren’, zei de veiligheidsregio in Friesland tegen NU.nl.

De afgelopen vijf dagen demonstreerden boeren met hun tractoren en landbouwvoertuigen tegen de plannen van minister van Landbouw Carola Scouthen om vanaf september het toevoegen van eiwit aan diervoeder te verbieden. Boeren voegen als krachtvoer eiwit toe aan het veevoeder, maar dit betekent ook dat de dieren via hun urine en mest meer stikstof uitstoten.

Volgens de protesterende boeren gaat de maatregel van Schouten om de stikstofemissie te verminderen ten koste van het dierenwelzijn. Uit protest blokkeerden boeren de afgelopen dagen meerdere snelwegen, distributiecentra en toegang tot Eindhoven Airport.

Het verbod om te protesteren met voertuigen zal in alle drie de provincies van kracht zijn tot ten minste maandag. De veiligheidsregio’s (Veiligheidsregio’s) benadrukten dat het mensen vrij staat om op andere manieren te demonstreren.

Actiegroep Boerenverdediging noemde het verbod een “vertraging van oorlog” en zei dat het Veiligheidsregio Drenthe voor de rechter sleept, aldus NU.nl.

Hoe dit verbod zal worden gehandhaafd, is nog niet duidelijk. In het verleden is het moeilijk gebleken om zware landbouwvoertuigen te blokkeren waar ze heen willen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws