1.9 C
Utrecht
maandag, februari 6, 2023

Drie reizigers met Covid-19 zijn geland op Eindhoven Airport

- Advertisement -


Afgelopen week zijn drie reizigers met het coronavirus geland op Eindhoven Airport. Ze waren op drie verschillende vluchten. Dat brengt het totaal op 10 Covid-19-patiënten die de afgelopen weken met negen verschillende vluchten op de luchthaven van Noord-Brabant arriveerden, bevestigde een woordvoerder van de GGD Brabant-Zuidoost aan het Eindhovens Dagblad.

De infecties zijn ontdekt toen de betrokken passagiers zich bij de GGD lieten testen. Nadat ze positief waren getest, vond de GGD een contactopsporing en adviseerde medepassagiers die binnen twee stoelen van de patiënt zaten om twee weken lang getest of zelfisolerend te worden, om ervoor te zorgen dat ze niemand anders besmetten.

De woordvoerder van de GGD zei ook dat het totale aantal infecties in de regio licht is gestegen. “Het was nog onder de 20, maar we zien ook dat er relatief weinig getest wordt. We roepen ook mensen met kleine klachten op om te testen”, aldus de woordvoerder.

Alle vliegtuigpassagiers moeten voorafgaand aan hun vlucht een gezondheidsverklaring invullen en moeten tijdens de vlucht een masker dragen. Hoewel dit bedoeld is om het risico op besmetting te verminderen, blijft dat risico volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Infectieziekten nog steeds hoog.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws