7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Duitse politie controleert willekeurig Nederlands op grens

- Advertisement -


De politie in Duitsland voert vanaf vrijdag steekproefsgewijze controles uit op Nederlandse automobilisten bij grensovergangen. Degenen die geen goede reden hebben om Duitsland binnen te rijden, worden weggestuurd. En het niet naleven van de Duitse regels tegen het coronavirus kan leiden tot een boete van minimaal 200 euro, meldt RTL Nieuws.

Dit houdt in dat er meer dan twee personen in een auto zitten. Nederlanders mogen ook niet gaan winkelen of Duitse attracties bezoeken. Een snelle winkel voor boodschappen en het tanken van je auto zijn beide nog toegestaan.

Duitsers zullen tijdens het paasweekend ook van de Nederlandse grens worden weggestuurd, tenzij ze dringend Nederland moeten binnenkomen.

Eerder deze maand heeft Duitsland Nederland uitgeroepen tot “internationaal risicogebied” voor de verdere verspreiding van het coronavirus. Volgens de Duitse gezondheidsdienst Robert Koch Institute (RKI) is Nederland een land waar ‘kan worden aangenomen dat er een aanhoudende overdracht van mens op mens is’ van het coronavirus.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws