Dumfries, Locatelli bij 5 sterren vanaf groepsfase EK 2020


De groepsfase van Euro 2020 kwam woensdag ten einde en met de laatste 16 die in het weekend van start gingen, kijkt AFP Sport naar vijf sterren van het toernooi in de aanloop naar de knock-outrondes:

Manuel Locatelli (Italië)

Sassuolo-middenvelder Locatelli begon pas aan de eerste twee wedstrijden van Italië in Groep A vanwege de afwezigheid van de geblesseerde Marco Verratti, maar hij was een van de uitblinkers in de weelderige vertoningen van Azzurri tegen Turkije en Zwitserland.

De dynamiek van de 23-jarige in het midden van het veld werd geïllustreerd door hoe hij begon en eindigde met de zet die Italië op voorsprong bracht in de 3-0-degradatie van Zwitserland, waarmee hij een knock-outplek veiligstelde voor de opwindende kant van Roberto Mancini.

“Hij is een spelmaker, hij is fysiek, heeft technische kwaliteiten, hij heeft alles”, zei Mancini over Locatelli.

Ondanks zijn brace tegen de Zwitser, werd Locatelli gedropt voor de laatste groepswedstrijd van Italië met Wales voor de terugkerende Verratti, die waarschijnlijk zijn plaats zal behouden in de laatste 16 confrontatie met Oostenrijk op Wembley.

Locatelli blijft echter een krachtig wapen om van de bank af te komen en heeft zich stevig een weg gebaand in de selectiebeslissingen van Mancini.

Denzel Dumfries (Nederland)

De laatste keer dat Nederland op een groot toernooi speelde, was op het WK 2014. Destijds had een tiener Dumfries net zijn internationale debuut gemaakt voor Aruba, het kleine Caribische eiland voor de kust van Venezuela.

Nu 25 en regelmatig in het Nederlandse oranje, is de aanvoerder en rechtsback van PSV – genoemd naar de acteur Denzel Washington – een van de sterren van hun terugkeer naar dit niveau. In de 3-2 overwinning op Oekraïne hielp hij bij het opzetten van de eerste twee goals voordat hij de late winnaar binnenhaalde.

Toen won Dumfries tegen Oostenrijk een penalty die werd omgezet door Memphis Depay voordat hij de tweede scoorde in een 2-0 overwinning, waarmee Frank de Boer een plaats bij de laatste 16 veiligstelde.

Geboren in Rotterdam, wordt Dumfries nu onvermijdelijk in verband gebracht met een overstap naar een van Europa’s grootste competities na het toernooi en PSV zal waarschijnlijk niet kunnen weerstaan ​​wanneer de grote geldaanbiedingen in het Philips Stadion arriveren.

Patrik Schick (Tsjechië)

Schick zei dat hij eruit wilde zien als MMA-vechter Nate Diaz toen hij poseerde met gebogen spieren en bebloede neus nadat hij zijn derde doelpunt van het toernooi had gescoord vanaf de penaltystip tegen Kroatië.

Maar het was zijn verbluffende aanval van bijna 50 meter, waardoor Schotland gevloerd bleef bij hun terugkeer naar het internationale toernooipodium, die de aanvaller van Bayer Leverkusen aankondigde als een doorbraakster van Euro 2020.

Schick had al de score geopend bij Hampden met een torenhoge kopbal voordat zijn combinatie van visie en nauwkeurigheid David Marshall betrapte op een van de grootste goals ooit op een Europees kampioenschap.

Nu 25, Schick’s nomadische clubcarrière beloofde veel, maar heeft tot nu toe weinig opgeleverd in spreuken bij Sampdoria, Roma, RB Leipzig en Leverkusen.

Maar een indrukwekkende return van 14 doelpunten in 29 wedstrijden voor zijn land laat zien waarom hij de belangrijkste man is als de Tsjechen verder willen komen dan de laatste 16.

Robin Gosens (Duitsland)

Duitsland had bijna een herhaling van hun WK-flop van 2018 voordat het doorschoof naar de laatste 16, maar hun kwalificatie was veel te danken aan de ster van Robin Gosens tegen Portugal.

De linksback die voor de Italiaanse club Atalanta speelt, nam een ​​ongebruikelijke route naar het nationale team, waarbij hij het typische pad van de academie mijdde voor een reis door het amateurvoetbal voordat hij op 18-jarige leeftijd de overstap maakte naar het Nederlandse Vitesse Arnhem.

Ooit een aspirant-politieagent, verdiende Gosens zijn grote doorbraak met een overstap naar de Serie A in 2017 en heeft hij niet achterom gekeken. Hij maakte afgelopen september zijn debuut in Duitsland, ondanks de zeldzaamheid dat hij nooit in de Bundesliga heeft gespeeld.

De overstap van Joachim Loew naar een 3-4-3 heeft het beste in de 26-jarige naar boven gehaald. Hij viel langs de rechterflank van Portugal en raakte betrokken bij alle vier de doelpunten, waarbij hij de vierde scoorde om misschien wel de beste prestatie van Duitsland sinds het winnen van het WK van 2014 af te ronden.

Emil Forsberg (Zweden)

De aanvallende middenvelder van RB Leipzig is de drijvende kracht van Zweden geweest toen de ploeg van Janne Andersson voor het tweede grote toernooi op rij bovenaan hun groep stond.

De 29-jarige scoorde een penalty in de 1-0 overwinning op Slowakije, die uiteindelijk de plaats van de laatste 16 van Zweden veiligstelde, voordat hij een uitstekende dubbel pakte in de 3-2 overwinning tegen Polen, die de eerste plaats in Groep E behaalde voor Spanje. .

Op het WK van 2018 eindigde de run van de Scandinaviërs met een 2-0 kwartfinale verlies tegen Engeland, dat ze bij de laatste acht opnieuw konden ontmoeten.

Zweden heeft Forsberg nodig, die alleen Cristiano Ronaldo volgt in de race om de Gouden Schoen, om zijn sterke vorm voort te zetten als ze Oekraïne willen passeren en ofwel een rematch met Engeland of een gelijkspel in de laatste achtste met Duitsland willen opzetten.

Hij wordt vaak in verband gebracht met een vertrek uit Leipzig sinds hij in 2015 overstapte naar de toenmalige tweedeklasser van Malmö, maar hij is gebleven en heeft hen de afgelopen twee seizoenen geholpen de knock-outfase van de Champions League te bereiken.

Bron: News24

.

Spring naar toolbar