8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

E-mailadressen van de Tweede Kamer kwetsbaar voor hackers: rapport

- Advertisement -


De e-mailsystemen van de Tweede Kamer – de Tweede Kamer – zijn niet goed beveiligd, waardoor derden relatief eenvoudig e-mails kunnen sturen die zich voordoen als parlementariërs, meldt Follow the Money op basis van eigen onderzoek.

Follow the Money bewees dit door e-mails te sturen onder de namen van premier Mark Rutte, VVD-voorzitter en nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Hable Zijlstra, PVV-leider Geert Wilders en D66-leider Alexander Pechtold.

Vorig jaar meldde Binnenlands Bestuur dat veel gemeenten nog steeds geen gebruik maken van moderne veiligheidsnormen voor e-mail. Nu blijkt dat de Tweede Kamer ook geen gebruik maakt van moderne veiligheidsnormen. Het domein tweedekamer.nl is zo opgezet dat e-mails vanaf elke mailserver kunnen worden verzonden, in plaats van de moderne standaard om alleen vertrouwde servers toe te staan. Volgens Follow the Money is deze kwetsbaarheid al minstens een jaar bekend en kan deze binnen enkele minuten worden verholpen. Maar tot nu toe is er niets aan gedaan.

President Khadija Arib van de Tweede Kamer zei in reactie hierop dat ze deze kwestie zeer serieus neemt, meldt ANP. “We nemen snel anti-spoofing-maatregelen om dergelijk misbruik te voorkomen. De maatregelen zullen waarschijnlijk de komende nacht worden genomen”, zei ze volgens de nieuwszender.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws