4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

ECB-baas Lagarde haalt uit naar Nederlands kabinet vanwege begrotingsoverschot, lage binnenlandse investeringen

- Advertisement -


Christine Lagarde, die binnenkort president van de Europese Centrale Bank (ECB) wordt, haalde uit naar eurolanden als Nederland en Duitsland omdat ze hun begrotingsoverschot niet hadden uitgegeven om de Europese economie te stimuleren. “Waarom dat budgetoverschot niet gebruiken en investeren in infrastructuur? Waarom niet investeren in onderwijs en waarom niet investeren in innovatie?” zei ze volgens NU.nl.

Hiermee volgt Lagarde, de voormalige president van het Internationaal Monetair Fonds, dezelfde lijn als haar voorganger Mario Draghi. Hoewel Draghi de eurolanden zelden noemde noemde hij het bij naam. Met de huidige lage rente in de eurozone heeft het beleid van de ECB steeds minder effect. De economische stimulans moet daarom van de regeringen komen, zei Draghi.

Lagarde zal Draghi op vrijdag 1 november officieel overnemen van de ECB.

Het afgelopen jaar pleitten volgens de krant ook andere economen voor meer overheidsuitgaven vanuit Nederland en Duitsland. Op deze manier kunnen de overheden gebruik maken van historisch lage rentetarieven op hun staatsobligaties.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws