6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Een derde van de werknemers voorspelt de tweede golf van coronavirus met mensen die op vakantie zijn in het buitenland: vakbond

- Advertisement -


Een derde van de werknemers in Nederland verwacht dat er nieuwe coronavirusinfecties zullen ontstaan ​​als collega’s terugkeren van een vakantie in het buitenland. 28 procent voorspelt zelfs een tweede coronavirusgolf, volgens een enquête die vakbond CNV deed onder 1.900 leden. De vakbond roept daarom alle werknemers die terugkeren van een vakantie in het buitenland op om eerst op het virus te worden getest voordat ze weer aan het werk gaan, meldt RTL Nieuws.

“We moeten voorkomen dat we een tweede coronagolf krijgen. Vooral op de werkvloer komt het sociale verkeer weer op gang en is de kans op nieuwe infecties groot. We roepen daarom alle werknemers die naar het buitenland zijn gegaan en die lichte symptomen hebben op om een ​​coronavirus-test te laten doen.” , voordat ze weer aan het werk gaan. Dit kan een nieuwe besmettingsgolf voorkomen ‘, aldus CNV-voorzitter Piet Fortuin tegen de omroep.

46 procent van de respondenten vindt het onveilig om naar het buitenland te gaan. De helft zei dat ze dit jaar vakantie zullen vieren in Nederland vanwege de coronaviruscrisis. 8 procent geeft aan niet genoeg geld te hebben om op vakantie te gaan.

Uit de enquête bleek ook dat de meeste werkgevers hun werknemers niet onder druk zetten om niet met vakantie naar het buitenland te gaan. Minder dan 1 procent zei dat hun baas uitstapjes over de grens verbood, en iets meer dan 5 procent zei dat hun baas werknemers ‘liever niet’ naar het buitenland liet gaan.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws