6.5 C
Utrecht
zondag, oktober 24, 2021

Een poffertjeskraam aan de Gageldijk? Utrecht wil er niet aan

- Advertisement -


Dat laat het gemeentebestuur weten op schriftelijke vragen van Jan Wijmenga (ChristenUnie) en Dimitri Gilissen (VVD). De ondernemer wilde mensen met een zorgvraag in zijn bedrijf begeleiden, iets voor de wijk betekenen en het Noorderpark aantrekkelijker maken voor recreanten. 

Het college verwijst naar het horecabeleid. ,,Het moet een bijzondere locatie zijn. Meer dan enkel een monumentaal pand: bijvoorbeeld watertorens, bij forten, bij sluizen of bij de Hollandse Waterlinie. Of bij bijzondere of unieke (historische of architectonische) panden, bij historische vindplaatsen en buitenplaatsen of geschikte parklocaties. En het moet om een vernieuwend horecaconcept gaan, niet gelieerd aan ketens, maar bijvoorbeeld wel aan innovatieve combinaties met andere functies. Eigenlijk geen traditionele horeca. Aan beide voorwaarden wordt niet voldaan.”

Utrecht ziet ook geen geschikte plek voor dit initiatief. ,,Zodra de initiatiefnemer met een nieuw voorstel komt dan zullen we deze beoordelen volgens de hiervoor geldende regels en richtlijnen.”Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws