2.7 C
Utrecht
donderdag, december 2, 2021

Een van de meest gezochte drugslords Colombia na jarenlange jacht opgepakt

- Advertisement -


De Clan del Golfo houdt zich naast internationale drugshandel bezig met illegale mijnbouw en maakt zich volgens de Colombiaanse justitie ook schuldig aan moord, afpersing en witwassen.

Duizenden bendeleden zijn in de loop der jaren opgepakt, soms ver buiten Colombia. Ook meerdere familieleden van Usuga zijn gearresteerd of gedood, maar de bendeleider zelf wist steeds aan de politie te ontsnappen.

Agenten vonden soms lege hutten met grote tv’s, satellietschotels en dure flessen drank, maar van de drugslord zelf was geen spoor te bekennen. Hij zou meerdere trucs gebruiken om uit handen van de politie te blijven, zoals getrainde honden die hem waarschuwden voor indringers.

500 man ingezet, een agent overleden

Na 2016 werd de jacht op Usuga geïntensiveerd. Tientallen bendeleden uit zijn directe omgeving werden gedood of opgepakt, justitie ging achter zijn geld aan en de voortdurende politieacties dwongen hem steeds nieuwe schuilplaatsen te zoeken. In 2017 verscheen er een video waarin de bendeleider aanbood zichzelf over te geven, maar dat leidde toen niet tot zijn arrestatie.

Het is de politie nu dus toch gelukt hem op te sporen. Bij de politieactie onder de naam Operatie Osiris werden vrijdag 500 veiligheidsagenten ingezet. Usuga werd uiteindelijk gearresteerd in de regio Uraba, een landelijk gebeid in de provincie Antioquia. Bij de actie is een agent om het leven gekomen.Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws