Eerste wekelijkse daling van het aantal besmettingen met het coronavirus sinds begin juli


Voor het eerst sinds begin juli is het wekelijkse totaal van nieuwe coronavirusinfecties in Nederland gedaald ten opzichte van de week ervoor. Vroege gegevens van het RIVM die zondag zijn vrijgegeven, voegden 457 nieuwe SARS-CoV-2-infecties toe aan het Nederlandse totaal, voor een totaal deze week van 3.552.

Dat was ongeveer 20 procent lager dan vorige week, toen 4.438 mensen besmet waren. Er waren zes opeenvolgende weken geweest waarin het totaal toenam nadat Nederland een dieptepunt bereikte van slechts 436 infecties voor de week die eindigde op 5 juli.

Uit de voorlopige gegevens bleek dat tussen donderdag en zaterdag 37 mensen met Covid-19, de luchtwegaandoening veroorzaakt door de coronavirusstam, in Nederlandse ziekenhuizen werden opgenomen voor behandeling. Twaalf Covid-19-patiënten werden gedurende die drie dagen op de intensive care geplaatst.

“Het aantal opgenomen COVID-patiënten is deze week nagenoeg stabiel gebleven. De ziekenhuizen kunnen de zorg voor COVID en andere patiënten momenteel goed aan”, aldus Ernst Kuipers, hoofd van het Nederlandse netwerk van acute zorgverleners. ” combinatie met het afvlakken van het aantal nieuwe besmettingen is een geruststellend signaal, en dat zal des te meer het geval zijn als we erin slagen deze situatie vast te houden. “

Bijzonder zorgwekkend in de afgelopen weken was zowel het stijgende percentage mensen dat positief testte op het nieuwe coronavirus SARS-CoV-2. Voor de week die eindigde op 5 juli gaf slechts 0,6 procent van de geteste mensen een positief resultaat, een cijfer dat van 4 augustus tot 18 augustus boven de drie procent lag. Dit cijfer zou waarschijnlijk worden bijgewerkt in een officieel rapport van het RIVM dat dinsdagmiddag wordt verwacht. .

Zondag waren er 171 mensen met de coronavirusziekte in Nederlandse ziekenhuizen, waaronder 129 patiënten buiten de intensive care, twee minder dan zaterdag. Het aantal intensive care-patiënten met Covid-19 bleef met 42 stabiel en ongewijzigd vergeleken met de vorige dag, aldus patiëntencoördinatiebureau LCPS.

In totaal zijn sinds eind februari 3.018 mensen in Nederland op de intensive care behandeld voor Covid-19. Volgens non-profitorganisatie NICE werden ongeveer 1.957 van hen behandeld en ontslagen uit het ziekenhuis, terwijl 880 stierven op een intensive care-afdeling.

Spring naar toolbar