5.7 C
Utrecht
woensdag, december 6, 2023

Eerstehulpverleners vragen parlementsleden om een ​​nieuwjaarsverbod op knallers.

- Advertisement -


In een kerstkaart die naar parlementariërs werd gestuurd, riepen politieagenten, handhavers en andere hulpverleners op tot een verbod op knallers. First responders worden altijd geconfronteerd met geweld en agressie tijdens Nieuwjaar, aldus de first responders. ‘We zijn er voor de burger wanneer dat nodig is. Ben je er voor ons?’

“Als politieagenten en hulpverleners wensen wij u prettige kerstdagen en een gelukkig 2020. Ook wensen wij dat onze arbeidsomstandigheden de komende nieuwjaarsperiode aanzienlijk zullen verbeteren”, luidde de kerstkaart. De kaart is ondertekend door politiebonden ACP, VMHP en ANPV, handhaversvakbond BOA ACP en de vakbond voor brandweervrijwilligers.

De first responders verwijzen naar het besluit van de regering om het sterkste vuurwerk uit categorie drie te verbieden, erop wijzend dat dit verbod pas volgend jaar in werking treedt. “Bovendien is het te beperkt en maakt het de handhaving onnodig ingewikkeld”, zeiden ze. “Ook gemeentelijke verboden en het criminaliseren van de belemmerende hulpverleners veranderen uiteindelijk niet de omstandigheden waarin we ons werk moeten doen.”

De Nederlandse veiligheidsketen roept de parlementariërs daarom op om “daadkrachtig te zijn in 2020 en een verbod op knallers te regelen”.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid heeft in december 2017 gepleit voor een algeheel verbod op knallers en raketten en stelt dat dit soort vuurwerk de meeste verwondingen en schade veroorzaakt.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws