7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Eindhoven laat vanaf volgend jaar blackface vallen tijdens Sinterklaasfeest

- Advertisement -


Eindhoven volgt vanaf volgend jaar de lijn van het Sinterklaasjournaal en laat Blackface Zwarte Pieten vallen van haar aankomstfeest, de gemeente en Stichting Sint-Nicolaas, de stichting die verantwoordelijk is voor het organiseren van het Sinterklaas aankomstfeest, dat maandag bekend is gemaakt. Maar dit jaar zal er nog steeds blackface Zwarte Pieten zijn onder de menigte van andere kleuren Pieten op het feest, meldt het Eindhovens Dagblad.

Dit jaar heeft het Sinterklaasjournaal alleen nog maar zogenaamde Chimney Pieten – Piet-personages met roetvlekken op hun gezicht in plaats van de volledige blackface-make-up Zwarte Piet heeft in zijn traditionele vorm, kondigde omroep NTR eerder aan. Eindhoven volgt deze lijn volgend jaar. “We realiseren ons dat deze veranderingen nooit naar ieders tevredenheid kunnen zijn. Voor ons staat een gezellig feest voor iedereen, maar vooral voor de kinderen, voorop”, aldus gemeente en stichting in een verklaring.

Deze beslissing is het resultaat van diverse dialoogsessies tussen bewoners, die het hele jaar door de gemeente zijn georganiseerd nadat het Sinterklaas-aankomstfeest vorig jaar uit de hand liep. Anti-Zwarte Piet-demonstranten werden aangevallen door pro-Zwarte Piet-demonstranten.

De dialoogsessies zijn volgens Eindhoven vooral geïnterneerd om spanningen te verminderen. Maar ze richtten zich ook op het uitwisselen van standpunten over “hoe we de figuur van Piet in de huidige samenleving zien”.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws