6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Er komt een nieuwe snelle coronavirus-test op de markt

- Advertisement -


Biotechnologiebedrijf Curetis lanceerde maandag in Europa een sneltestkit voor het nieuwe coronavirus Covid-19. Het Duitse bedrijf is geregistreerd in Nederland en is genoteerd aan de beurs van Euronext Amsterdam, waar de beurskoers bij de aankondiging bijna verdubbelde.

Het bedrijf stelt de testkit nu beschikbaar aan laboratoria in Europa – ook in landen waar Curetis nog geen distributiepartners heeft, “vanwege de bijzondere omstandigheden van de wereldwijde uitbraak”.

“De testkit bevat alle benodigde reagentia en controles om binnen een paar uur tot 48 patiënten te testen”, aldus het bedrijf in een verklaring.

“We hopen van harte dat we op deze manier kunnen bijdragen aan het indammen van de uitbraak en het verbeteren van de resultaten van Covid-19-patiënten door middel van een uitgebreid aanbod van diagnostische oplossingen voor ernstige en levensbedreigende luchtweginfecties”, zei Curetis-CEO Oliver Schacht in een persbericht.

Volgens het bedrijf kan de kit ook worden gebruikt met zijn Unyvero-diagnosesysteem om sommige soorten longontsteking te herkennen.

De testkit is ontwikkeld door Curetis in samenwerking met partner BGI Group in China. Het bedrijf zei dat zijn testmethode in januari door de Chinese autoriteiten is goedgekeurd en in Europa wordt vrijgegeven nu het ook Europese goedkeuring heeft.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws