-2.2 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Eredivisie begint op 12 september

- Advertisement -


Nederlandse voetbalbond KNVB is van plan om op 12 en 13 september aan het nieuwe seizoen van de Eredivisie te beginnen. Door de woensdag aangekondigde versoepeling van het coronavirus kunnen teams vanaf volgende maand weer samen trainen zonder sociale afstand te nemen, meldt NU.nl.

“We zijn erg blij met de laatste relaxaties, die in lijn zijn met ons Deltaplan. Dat alle selecties zich nu vroegtijdig kunnen voorbereiden, scheelt tijdens het seizoen veel blessures”, aldus Eric Gudde, directeur betaald voetbal bij de KNVB.

De versoepeling van de maatregelen betekent ook dat er wedstrijden met toeschouwers op de tribunes gespeeld kunnen worden, zolang de sociale afstand te allen tijde behouden blijft. Er zal echter een verbod komen op zingen en zingen, omdat dit het risico op verspreiding van het coronavirus vergroot. ‘Als dat toch gebeurt, gaat het weer dicht’, zei premier Mark Rutte woensdag. ‘Neem een ​​hoorn mee of fluister’ hoera ‘, meer niet.’ Met maatregelen voor sociale afstand kan in september ongeveer een derde van de capaciteit van stadions worden gevuld.

“Het is ook geweldig dat we nu al de eerste stappen kunnen zetten om weer voor het publiek te spelen”, zei Gudde. “Hoewel het in sommige stadions moeilijk is om met een beperkt publiek te spelen, is deze tussenstap noodzakelijk. De beelden uit het buitenland op tv hebben de afgelopen weken opnieuw aangetoond dat de fans een cruciale rol spelen in de beleving van voetbal.”

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws