7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Etnische profilering bij de belastingdienst wordt door de aanklagers onderzocht

- Advertisement -


Dinsdag heeft het ministerie van Financiën bij de Belastingdienst een aanklacht ingediend tegen de zogenaamde kinderopvangtoeslag. De belastingambtenaren worden verdacht van afpersing en professionele discriminatie, zei staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Financiën in een brief aan het parlement.

Het Openbaar Ministerie onderzoekt de beschuldigingen. ‘Het is belangrijk dat het Openbaar Ministerie hier naar kijkt’, aldus Van Huffelen. ‘Hopelijk helpt deze ingrijpende stap om dit hoofdstuk, dat bij velen zoveel pijn veroorzaakt, terecht af te sluiten.’

Deze affaire draait om de Belastingdienst die de kinderopvangtoeslag van duizenden ouders stopzet nadat ze ten onrechte als fraudeurs waren bestempeld. Ze kregen de opdracht de ontvangen vergoedingen terug te betalen. Dit bracht veel gezinnen in ernstige financiële problemen. Er waren ook tekenen dat etnische profilering werd gebruikt om families te selecteren voor onderzoek.

De Nationale Ombudsman zei eerder dat de Belastingdienst honderden gezinnen in een onmogelijke situatie heeft gebracht. En de Kinderombudsman beschuldigde de Belastingdienst ervan de rechten van kinderen in deze zaak te negeren.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws