6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Eurlings claim leidt ertoe dat Eurlings de rol van Olympische Spelen opzegt

- Advertisement -


Camile Eurlings treedt terug als Nederlands lid van de Internationale Olympische Commissie. De voormalige kabinetsminister en ex-CEO van KLM verlaat het IOC vanwege beschuldigingen dat hij in 2015 zijn ex-vriendin heeft aangevallen.

Hij maakte zijn beslissing openbaar met een aankondiging op vrijdagmiddag, volgens meerdere publicaties.

Eurlings gaf vorige week een interview waarin hij zijn spijt betuigde over het incident. Hij ontkende de verhalen over huiselijk geweld die in de media werden gemeld en zei dat details van verwondingen aan zijn vriendin overdreven waren, maar gaf toe dat hij en zijn ex-vriendin een “handgemeen” hadden.

Eurlings legde uit dat hij aftreden “met pijn in zijn hart”, en beschreef het lidmaatschap van het IOC als de beste vrijwilligersmogelijkheid ter wereld. Hij rechtvaardigde zijn beslissing door te verklaren dat als hij in functie zou blijven, die beschuldigingen over hem zouden afleiden van wat er echt toe doet: sport en de atleten.

“Ik wens de Olympische atleten de beste Spelen ooit en hoop dat al hun jaren van inzet en training beloond zullen worden”, kondigde Eurlings aan, “All the best in Pyeongchang”.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws