4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Europa blokkeert het Nederlandse plan om luchtvaartmaatschappijen vouchers te geven voor geannuleerde vluchten

- Advertisement -


Luchtvaartmaatschappijen mogen alleen vouchers geven in ruil voor een geannuleerde vlucht als de passagier daarmee instemt. Zo niet, dan moet het geannuleerde ticket worden terugbetaald, zei Eurocommissaris voor Transport Adina Valean. Daarmee gooide ze roet in het eten van het plan van minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen om luchtvaartmaatschappijen toe te staan ​​passagiers te compenseren met vouchers.

Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken in Nederland, reageerde door het publiek te vragen de vouchers te accepteren als een manier om de omstreden reisindustrie te ondersteunen.

Bij annulering van een vlucht hebben passagiers met een apart ticket meestal recht op een alternatieve vlucht of terugbetaling. Eerder deze week zei Van Nieuwenhuizen dat ze, vanwege de uitbraak van Covid-19, tijdelijk restituties wil toestaan ​​in de vorm van vouchers van luchtvaartmaatschappijen. Ze wees erop dat luchtvaartmaatschappijen als gevolg van reisbeperkingen die verband houden met het coronavirus, nauwelijks alternatieve vluchten aanbieden en te weinig geld hebben om alle getroffen passagiers te compenseren.

In het plan van Van Nieuwenhuizen moeten vouchers maximaal 12 maanden geldig zijn. En klanten krijgen hun geld terug als ze de voucher in die periode niet hebben gebruikt.

Eurocommissaris Valean noemde het Nederlandse voorstel niet specifiek, maar haar verklaring maakte duidelijk dat klanten niet verplicht zijn een voucher te accepteren.

Maar door de bon te pakken, schreef Keijzer in een briefje aan het parlement: ‘Zij steunen zo de reisbranche en kunnen op een later tijdstip toch van hun beoogde vakantie genieten.’

Consumentenbond was ook kritisch over het vouchersysteem. De vereniging wees erop dat passagiers met lege handen worden achtergelaten als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat. “We realiseren ons dat de omstandigheden speciale maatregelen vereisen. Maar in deze vorm komen consumenten te slecht af”, zegt directeur Consumentenbond Sandra Molenaar tegen AD.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws