7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Fans maken zich op voor de halve finale van het WK Oranje, ondanks een paradeverbod

- Advertisement -


De opwinding hangt in de lucht terwijl het Nederlandse damesvoetbalteam zich voorbereidt op Zweden in de halve finale van het WK 2019 op woensdag.

Dit is de eerste halve finale ooit voor Oranje Leeuwinnen en hun tweede optreden in de 28-jarige geschiedenis van het WK – hun eerste in 2015. Om de felbegeerde plek veilig te stellen, domineerde Oranje Italië in de wedstrijd van afgelopen zaterdag, met een 2-0 winst na alleen scoren in de laatste 20 minuten van de wedstrijd.

Fans gingen naar sociale media om te vieren, maar de nog grotere vieringen en ondersteuning voor het team vonden offline plaats. Met 2,7 miljoen kijkers was de WK-wedstrijd van zaterdag tegen Italië het meest bekeken televisieprogramma van de dag. Meer dan 22 duizend fans kwamen ook opdagen om de twee teams in het stadion te ondersteunen, zelfs in de hitte van 34 graden in het Stade du Hainaut in Valenciennes.

Sommigen schatten dat de helft van de officiële opkomst fans van het Nederlandse team waren.

“Het team voelt echt de steun van de fans, zowel in het stadion als thuis tv-kijken”, zei Anja van Ginhoven, persvoorlichter van de KNVB tegen de NL Times. ‘Dit is iets waar ze nooit aan wennen; heel speciaal. Het is geweldig om te zien dat ze met hun successen een volgende generatie kunnen inspireren. ”

De ‘volgende generatie’, zoals de 17-jarige Oranje-fan en de jonge voetballer Myrthe, die de reis van het team de afgelopen acht jaar heeft ondersteund en enthousiast is over wat komen gaat.

“Ik ben zo trots op ze en ze zijn nog nooit zo ver gekomen op het WK, dus dit betekent veel voor hen en natuurlijk ook voor mij”, zei ze. “Woensdag kijk ik thuis met een paar vrienden en familie naar de wedstrijd.”

De pre-game-vieringen van woensdag zullen echter enkele veranderingen ondergaan. Nederlandse fans mogen niet samen lopen in hun nu gebruikelijke ‘Orange Parade’ naar het stadion voor de wedstrijd van woensdag 21.00 uur. De KNVB meldt dat de Franse gemeente Lyon suggereert dat de parade mogelijk onveilig is.

Met een afstand van ongeveer 20 kilometer en verwachte hoge temperaturen worden fans door de KNVB geadviseerd om hun ‘wandelschoenen’ mee te nemen als ze besluiten om zelf de wandeling naar het stadion te maken.

Oranje-fans krijgen nog de gelegenheid om voorafgaand aan de wedstrijd bij elkaar te komen. Hoewel er geen parade zal zijn, vindt er vanaf 15.00 uur een Orange-feest plaats in het centrum van Lyon op het Antonin Poncet-plein

Ondanks het paradeverbod zijn de opwinding en anticipatie niet afgenomen. Superfans als Henk van Beek, die al vijf jaar deel uitmaakt van de officiële KNVB-Supportersvertegenwoordiging, gaan met de Oranje-fansbus naar het stadion; de wandeling helemaal vermijden. Hij zegt zelfs van plan te zijn de DJ van de supporters te zijn tijdens de rit naar de wedstrijd.

“Iedereen wil dat de Leeuwinnen nu de finale halen! Ik zal weer in het stadion zijn, dus ik zal zo hard mogelijk juichen ”, zei Van Beek tegen NL Times.

Van Beek, een toegewijde fan, heeft de afgelopen 31 jaar wedstrijden bezocht om Oranje te steunen en wil dat iedereen hetzelfde doet.

“Ga naar Frankrijk! Er zijn nog kaartjes. Ga naar de Leeuwinnen en juich ze zo goed mogelijk toe, ze verdienen het! ”

De Oranje Vrouwen nemen het woensdag in de halve finale op tegen Zweden. De wedstrijd wordt gehouden in het Parc Olympique Lyonnais in Lyon, Frankrijk.Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws