Fans van voetballers stemmen zwaar tegen de zondagavond voor wedstrijden

[ad_1]

Uit een onderzoek onder achtduizend voetbalsupporters bleek dat 82 procent tegen het verplaatsen van enkele wedstrijden van zaterdagavond naar zondag om 20.00 uur was. De verhuizing werd door KNVB gezien als een manier om spelers in Europese competities wat extra rust te geven tussen wedstrijden.

Meer dan de helft van de ondervraagden was fel gekant tegen het idee en zei dat ze zouden overwegen om hun seizoenskaartpakketten te laten vallen en in plaats daarvan kaartjes voor één wedstrijd te kopen. Terwijl 86 procent van de kopers van abonnementen tegen het idee was, hadden kopers van een enkele ticket ook een hekel aan het plan (76%). Een kleinere meerderheid van 60 procent van degenen die de wedstrijd normaal op televisie bekijken, was ook tegen het plan.

Een woordvoerder van de KNVB vertelde de NL Times dat de vereniging altijd luistert naar de Supporterscollectieve meningen alvorens een beslissing te nemen, zeggende dat zij, net als de clubs, deel uitmaken van het beoordelingsproces.

Zaterdag om 19:45 uur en zondag om 14:30 uur waren de populairste tijdvakken, met een score van respectievelijk 86% en 92%, volgens een verklaring van supportersvereniging Supporterscollective Nederland. Ook werd overwogen om twee wedstrijden op zaterdag om 18.30 uur te houden, en twee wedstrijden later op de avond om 21.00 uur. De meningen van de laatste waren fel verdeeld, met 48 procent zeer voor en 30 procent zeer tegen het idee.

Ongeveer 45 procent was ook fel gekant tegen de zondagwedstrijden net na de middag, en slechts 29 procent gaf zijn goedkeuring.

[ad_2]

Plaats een reactie