7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Feyenoord-fans kunnen eindelijk hun Ajax-brandblussers bedekken

- Advertisement -


Eindelijk hebben fans van het beroemdste voetbalteam van Rotterdam een ​​nieuwe manier om hun brandblussers van het Nederlandse Ajax te vervangen. De voetbalclub Feyenoord heeft toestemming gegeven om de naam en het rood-witte kleurenschema te gebruiken als branding op nieuwe stukken brandweerkleding om de plek in te nemen van degenen die trots de naam Ajax dragen.

Ajax, nu eigendom van Chubb, produceert al meer dan 100 jaar brandblussers in Amsterdam. De merknaam deelt hij natuurlijk ook met de Amsterdamse topvoetbalclub, aartsrivaal van Feyenoord.

Pim Poppeliers is een 40-jarige ondernemer uit Barendrecht, Zuid-Holland. Poppeliers kwam met het stickersysteem om een ​​probleem op te lossen dat al decennia aan Feyenoord-supporters heeft geknaagd.

Hij noemde zichzelf een Feyenoorder “in hart en nieren”, hij bedacht het idee jaren geleden, vertelde hij aan de Amsterdamse krant Parool. Toen hij nog een kind was op school en mensen vertelde over de baan van zijn vader met de verkoop van brandweeruitrusting, was het antwoord steevast: “Maar niet die van Ajax, toch?”

Drie jaar geleden besloot hij er een bedrijf van te maken. Hij was al betrokken bij het brandbeveiligingssysteem en kende veel mensen binnen de Feyenoord-organisatie. Hij kwam in contact met de afdeling merchandising en wist een licentieovereenkomst te sluiten. Feyenoord noemde het een “zakelijke overeenkomst met een knipoog”.

De brandblussers zijn te koop voor 24 euro op de website van zijn bedrijf en binnenkort ook verkrijgbaar in Feyenoord-fanclubs.

Feyenoord heeft Ajax sinds hun eerste wedstrijd in 1921 190 keer op het voetbalveld ontmoet. Ajax heeft 84 wedstrijden gewonnen en Feyenoord 58 keer. Ze eindigden in een gelijkspel op 48 gelegenheden.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws