Feyenoord knokt zich langs PSV en klimt naar tweede plek in Eredivisie Vrouwen

[ad_1]

Op Varkenoord kwam Feyenoord, dat twee weken geleden met 4-1 afrekende met Ajax, al vroeg op voorsprong. In de vierde minuut kopte Romée van de Lavoir de 1-0 binnen.

PSV had grote moeite met de druk van de thuisploeg, die na een klein half uur spelen opnieuw scoorde. Maxime Bennink schoot raak na een aanval die was opgezet door Van de Lavoir.

PSV knokt zich terug, maar komt tekort

Na rust was PSV vaker in de buurt van het Rotterdamse doel te vinden, maar dankzij reddingen van Jacintha Weimar bleef de aansluitingstreffer lange tijd uit. Ruim een kwartier voor het einde kwam de 2-1 er toch door een fraai afstandsschot van Naomi Pattiwael.

In de slotfase bleef PSV aandringen, maar tot de gelijkmaker kwam het niet.

Twente en ADO scoren acht keer

Regerend landskampioen FC Twente maakte er een spektakelstuk van tegen ADO Den Haag. Beide ploegen kwamen twee keer op voorsprong, maar zagen de tegenstander net zo vaak langszij komen. Het duel in Den Haag eindigde in 4-4.