4.3 C
Utrecht
dinsdag, februari 7, 2023

Flevoland ideaal voor hyperloop-testbaan: Minister van Infrastructuur

- Advertisement -


Nederland zit vol mogelijkheden voor een hyperloop-testbaan, maar Flevoland is de meest geschikte locatie, schreef minister Melanie Schultz van Haegen aan de Tweede Kamer. Ze vroeg TNO om het economisch en maatschappelijk nut en de haalbaarheid van het testen van de hyperloop in Nederland te onderzoeken en uiteindelijk een permanent spoor aan te leggen, meldt ANP.

De hyperloop is een supersnel transportmiddel door middel van een vacuümbuis. De technologie bevindt zich nog in de testfase, maar wetenschappers denken dat het uiteindelijk in staat zal zijn reizigers en goederen te vervoeren met snelheden tot 1.200 kilometer per uur. Diverse bedrijven, waaronder het Nederlandse Hardt en het Amerikaanse Hyperloop One, zoeken momenteel naar geschikte testlocaties.

Volgens de minister werkt ze samen met zowel Hyperloop One als Hardt om verder te verkennen “wat er nodig is om een ​​proefvaart in Nederland te realiseren”. Hoewel ze eraan toevoegt dat de beslissing of dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, aan de nieuwe Nederlandse regering is.

TNO concludeerde dat 5 kilometer langs de Vogelweg tussen Almere en Lelystad de beste plek is voor een testbaan. En als eerste commerciële route suggereert het rapport een 57 kilometer lange verbinding tussen Schiphol en Lelystad Airport.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws