20.2 C
Utrecht
donderdag, juni 8, 2023

Fout ontdekt in je belastingaangifte: dit is wat je dan moet doen

- Advertisement -


Belastingdeskundige en financieel planner Nihal Vogels beantwoordt vandaag vanaf 17.00 uur in een speciale uitzending al jullie vragen over de belastingaangifte. Wat moet je bijvoorbeeld doen als de gegevens niet kloppen en je een fout ontdekt in je aangifte?

Als je het aangifteprogramma opent, staan de bij de Belastingdienst bekende gegevens al ingevuld. Denk daarbij aan je WOZ-waarde, je inkomen of banksaldi. ,,Als daar iets niet klopt, kun je die gelijk corrigeren bij het doen van de aangifte’’, vertelt Vogels. Let op: dit kan alleen online, via de app is het niet mogelijk om de gegevens te wijzigen, aldus de Belastingdienst.

Als je de aangifte al eerder hebt ingestuurd en je ontdekt achteraf een fout, kun je op een later moment nog correcties doorgeven. ,,Dat kan tot vijf jaar terug’’, aldus Vogels. Ook hier geldt: dit moet online. Via de app kan het niet. De laatst ingestuurde aangifte wordt in behandeling genomen.

Boete als je te laat bent

Zorg er wel voor dat de eerste aangifte op tijd binnen is. ,,Voor 1 mei dient de ingevulde aangifte bij de Belastingdienst binnen te zijn.’’ Als je te laat aangifte doet, krijg je een aanmaning. Als de aangifte dan niet binnen 10 dagen binnen is, betaal je een zogenaamde verzuimboete. En die is best flink: 385 euro. En kan zelfs oplopen tot meer dan 5000 euro als je vaker ‘verzuimt’.

Wel kun je vóór 1 mei nog uitstel aanvragen via de site van de Belastingdienst: dan moet de aangifte voor 1 september binnen zijn. Vogels: ,,Zoek een rustig moment voor het doen van de aangifte, leg je telefoon weg, zet Netflix uit en ga vooral niet stressen. Zoals ik al zei: je kunt achteraf altijd corrigeren.’’

De uitzending over de belastingaangifte met tips en tricks voor het doen van de belastingaangifte is donderdag 30 maart vanaf 17.00 uur te volgen op deze site.


Foto ter illustratie.
Volledig scherm

Foto ter illustratie. © Getty Images

Wil je op de hoogte blijven van handige tips om met je geld om te gaan en geïnspireerd raken hoe anderen hun financiën regelen? Volg ons dan op Facebook en Twitter!

Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws