Frank de Boer vertelt over de comeback van Van Dijk


Amsterdam [Netherlands]9 mei (ANI): Hoofdcoach Frank de Boer heeft gezegd dat verdediger Virgil van Dijk snel een beslissing moet nemen over zijn deelname aan het komende Euro 2020.

Van Dijk van Liverpool is uitgeschakeld vanwege een blessure nadat hij vorig jaar op 17 oktober een kruisbandknie had opgelopen na een tackle van Everton’s Jordon Pickford tijdens een Premier League-clash.

De verdediger onderging daarna een operatie en is sindsdien buiten gevecht. De Nederlandse coach blijft echter hoopvol dat Van Dijk terugkeert voor Euro 2020.

“Ik denk dat hij moet beslissen, het is zijn carrière. Ik kan me voorstellen dat hij in een dilemma zit. Kan het iets betekenen voor Oranje? Ik hoop dat hij gigantische stappen heeft gemaakt in zijn revalidatie”, vertelde de Boer aan ESPN. Goal.com.

Ook Liverpool-coach Jurgen Klopp had gezegd dat hij wil dat Van Dijk meedoet aan de Euro Cup, maar hij is niet zeker over zijn kansen om dat te doen.

‘Virgils knie. Ik wil hem niet tegenhouden, maar je kunt hem ook niet forceren’, zei de baas van The Reds eerder deze maand. Als je in een toernooi wilt spelen, moet je van tevoren een goede voetbaltraining hebben – en niet een week ervoor, maar weken ervoor “, aldus Klopp.

“Je kunt niet na 10 of 11 maanden een week trainen en daarna voetballen, dat kan gewoon niet. Het moet niet mogelijk zijn. Niemand houdt hem tegen, dat kan ik alle mensen in Nederland beloven. Maar jij kunnen het niet forceren, en dat zullen we ook niet doen, ”voegde hij eraan toe.

Euro 2020 begint op 11 juni van dit jaar en Nederland zal op 13 juni toeteren tegen Oekraïne in hun eerste wedstrijd van de competitie. (ANI)

.

Spring naar toolbar