French Open-mededinger Naomi Osaka neemt tijd weg van de rechtbank


PARIJS, Frankrijk: De Japanse tennisser Naomi Osaka heeft zich teruggetrokken uit de French Open nadat ze niet op een persconferentie was geweest na haar overwinning in de eerste ronde op de French Open op zondag en kreeg een boete van $ 15.000.

Destijds werd ze ook gewaarschuwd dat haar weigering om de pers te ontmoeten zou kunnen resulteren in haar uitsluiting van het toernooi en ook tot uitsluiting van toekomstige grote competities.

De viervoudig grote winnaar zei maandag in een bericht op Twitter dat ze zich terugtrok uit het toernooi, zodat “iedereen zich weer kan concentreren op het tennis in Parijs”. Ze voegde eraan toe dat ze ‘wat tijd weg zou nemen van de rechtbank’.

Osaka, de nummer twee van de wereld, had eerder gezegd dat ze in Parijs geen persconferenties zou bijwonen om het bewustzijn over de geestelijke gezondheid van tennissers te vergroten. Ze zei dat de aard van de vragen van journalisten is als “iemand schoppen als hij neerslachtig is”.

Osaka begon de Franse Open competitie, ook wel Roland Garros genoemd, met een overwinning op de Roemeense Patricia Maria Tig, waarna ze weigerde de persconferentie na de wedstrijd bij te wonen. Ze stemde er echter mee in om onmiddellijk na de wedstrijd geïnterviewd te worden.

De toezichthoudende raad zei zondag in een verklaring dat functionarissen van de Franse Open Osaka hadden gevraagd om haar boycot van de media te heroverwegen en dat ze niet succesvol waren geweest in pogingen om haar te ontmoeten.

“De Australian Open, Roland Garros, Wimbledon en de US Open schreven haar gezamenlijk om haar welzijn te controleren en ondersteuning te bieden, hun toewijding aan het welzijn van alle atleten te onderstrepen en dialoog te suggereren”, aldus de verklaring.

“Ze werd ook herinnerd aan haar verplichtingen, de gevolgen van het niet nakomen ervan en dat regels in gelijke mate voor alle spelers zouden moeten gelden. Naomi Osaka koos er vandaag voor om haar contractuele mediaverplichtingen niet na te komen. De scheidsrechter van Roland Garros heeft haar daarom een ​​boete van $ 15.000 opgelegd. “

Osaka, die volgens sportbedrijf Sportico de afgelopen 12 maanden $ 55,2 miljoen verdiende, heeft haar media-aandacht gebruikt om kwesties als politiegeweld en raciale ongelijkheid onder de aandacht te brengen.

.

Spring naar toolbar