Geen maat op debutant Dorsman, derde goud op Paralympische Spelen

[ad_1]

Even voor de race van Dorsman snelde Bas Takken naar de zilveren medaille op de 400 meter vrije slag (S10). Na EK en WK-zilver op die afstand, voegt de 22-jarige zwemmer uit Hoorn daar nu het paralympisch zilver aan toe.

Ook in de race van Takken ging het tussen drie zwemmers. De zwemmer uit Hoorn lag halverwege derde, maar wist in de laatste baan de Australiër Thomas Gallagher nog achter zich te houden. Het goud ging naar Maksym Krypak uit Oekraïne.

Naast het podium

Thijs van Hofweegen en Liesette Bruinsma kwamen ook in actie. Van Hofweegen werd op de 100 meter vrije slag (S6) vijfde. Bruinsma (100 meter schoolslag SB11) eindigde op tweehonderdste net naast het podium.

Thomas van Wanrooij mocht als laatste Nederlander vandaag het bad in duiken. Bij de finale van de 100 meter schoolslag (SB13) tikte hij als zesde aan. Voor Van Wanrooij zit het toernooi erop, hij keert wel terug met een medaille. Op de 200 meter wisselslag won de 18-jarige zwemmer brons.