4.4 C
Utrecht
zondag, januari 29, 2023

Gemelde ziekenhuisopnames met coronavirus dalen met de helft vergeleken met vorige week; 4.177 doden

- Advertisement -


Minstens 40 mensen die positief testten op coronavirus werden woensdag opgenomen in de ziekenhuizen voor behandeling, aldus het RIVM. De meeste van de 40 waren opgenomen in het totale aantal nieuwe ziekenhuisopnames dat door de dienst werd gemeld, 137, waaronder nieuw ontdekte patiënten die dateren van 5 maart.

In de zevendaagse periode die op 22 april afliep, kwamen er 525 binnen, minder dan de helft van de week ervoor, toen er 1.080 werden opgenomen. In totaal meldden 10.158 mensen die positief testten ziekenhuisopname, inclusief behandeling voor luchtwegaandoeningen Covid-19, het RIVM.

In totaal zijn 4.177 mensen met coronavirus overleden, waaronder minimaal 39 mensen die woensdag zijn overleden en 91 de dag ervoor. Veel van die sterfgevallen maakten deel uit van het totaal van 123 nieuwe dodelijke gevallen die door het RIVM zijn geregistreerd en die teruggaan tot 31 maart.

Nederland heeft precies 187 duizend mensen getest op een coronavirusinfectie. Van die groep hebben 35.729 positief getest, een stijging van 887 in vergelijking met woensdag.

Donderdag maakte het RIVM ook bekend dat de neusuitstrijkjes waarmee coronavirustesten worden uitgevoerd – op dit moment een schaars goed in de wereld – ook 3D geprint kunnen worden. De nieuw gemaakte swabs zijn dinsdag voor het eerst in productie genomen. Eind deze maand worden in Nederland 30 duizend van dergelijke swabs per dag geproduceerd en via het Landelijk Consortium voor Medische Hulpmiddelen gedistribueerd naar laboratoria en GGD’s.

Het Radboud UMC in Nijmegen heeft ook een gelaatsscherm ontwikkeld dat voldoet aan de veiligheidseisen van de Inspectie SZW. Het gelaatsscherm beschermt het hele gezicht tegen druppeltjes tegen niezen, hoesten of tijdens spetterende operaties zoals intubatie en zuigkracht, aldus het universitair ziekenhuis. Een bedrijf uit Waalwijk gaat 100 duizend van deze schilden per week maken. Het Nationaal Consortium voor Medische Hulpmiddelen plaatste al een eerste order voor zorginstellingen.



Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws