8.7 C
Utrecht
donderdag, oktober 28, 2021

Gemiddelde coronavirusinfecties, Covid-hospitalisaties gedaald met meer dan 16% in een week

- Advertisement -


Het gemiddelde aantal nieuwe dagelijkse besmettingen met het coronavirus in Nederland is de afgelopen week met zo’n 16,5 procent gedaald. Tegelijkertijd daalden de nieuwe ziekenhuisopnames voor de behandeling van Covid-19 en het huidige ziekenhuistotaal in hetzelfde tempo.

Nog eens 2.172 mensen testten positief op de besmetting met het coronavirus SARS-CoV-2, meldt het RIVM vrijdag. Dat bracht het zevendaagse gemiddelde met vier procent per dag naar 2.128, op basis van onbewerkte gegevens van de volksgezondheidsinstantie. Dat aantal was een week eerder 2.545.

De afgelopen week kreeg 8,3 procent van de door de GGD geteste personen een positieve diagnose. Dat daalde in zeven dagen van 9,7 procent, terwijl het testen met 24.216 per dag ongeveer gelijk bleef.

De drie steden met de meeste nieuwe besmettingen op vrijdag waren Rotterdam (180), Amsterdam (113) en Den Haag (83). Die drie steden hebben ook de hoogste zevendaagse gemiddelden voor nieuwe besmettingen. Met 141 is het gemiddelde van Amsterdam in een week tijd met 28 procent gedaald. Het Rotterdamse gemiddelde was 138, zo’n 8 procent lager dan afgelopen vrijdag. Het gemiddelde in Den Haag is met 12 procent gedaald tot 101.

In Nederlandse ziekenhuizen werden vrijdag 566 mensen behandeld voor Covid-19, bijna 16 procent minder dan een week eerder. Een vergelijkbare daling zou het totaal op 477 brengen.

Het huidige totaal omvat 194 patiënten op intensive care-afdelingen, het laagste sinds 4 augustus. Het aantal daalde met acht patiënten op een dag, rekening houdend met nieuwe opnames, ontslagen en sterfgevallen. De overige 372 mensen lagen op de reguliere zorgafdelingen, een netto afname van zes.

Ziekenhuizen namen tussen donderdag en vrijdagmiddag 61 nieuwe Covid-19-patiënten op, van wie tien rechtstreeks naar de intensive care werden gestuurd. Beide cijfers lagen op hetzelfde niveau als het huidige zevendaags gemiddelde.

Het gecombineerde gemiddelde van 61 is in een week tijd met 17 procent gedaald. Het aantal IC-opnames is gedaald van gemiddeld 14 per dag naar tien per dag.

Mensen in Nederland testten 1.981.252 keer positief sinds het begin van de pandemie.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws