4.8 C
Utrecht
vrijdag, januari 27, 2023

Gov niet de coronavirus zakelijke ondersteuning uitbreiden, maar niet voor bedrijven die nog bonussen betalen

- Advertisement -


De Nederlandse regering is voornemens de steunmaatregelen voor bedrijven “zolang als nodig” uit te breiden, maar werkt momenteel aan het verbinden van aanvullende voorwaarden aan een tweede ronde van steunmaatregelen. Dit om te voorkomen dat bedrijven die het zich kunnen veroorloven om bonussen en dividenden te betalen, onder meer ook aanspraak maken op ondersteuning, meldt de NOS.

Ook overweegt de regering of omscholing een voorwaarde moet zijn voordat ondernemers in aanmerking komen voor alle hulp, en of alle sectoren bij de overheid tot 90 procent salaris moeten kunnen claimen. Volgens de omroeporganisatie wordt in de tweede week van mei een besluit over deze fronten verwacht.

Bedrijven die steun krijgen en bonussen en dividenden betalen, zijn een bron van ergernis geweest voor linkse oppositiepartijen GroenLinks, PvdA en SP. Ze willen voorkomen dat geld dat bestemd is voor het behoud van banen in de zakken van aandeelhouders en CEO’s terechtkomt.

De regering onderzoekt nu hoe dit kan worden gestopt, aldus de NOS. De D66 is voorstander van het stellen van voorwaarden aan ondersteuning – bedrijven die steun ontvangen mogen dit jaar of volgend jaar geen bonussen en dividenden uitkeren, wat de D66 betreft. Maar de VVD houdt liever vast aan een morele oproep, omdat voorwaarden te moeilijk zijn om af te dwingen.

Tot dusver heeft de Nederlandse regering 19 miljard euro uitgegeven aan maatregelen om de economie door deze crisis heen te ondersteunen. Bovendien heeft de regering uitstel verleend voor nog eens 45 miljard euro aan belastingen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws