-0.8 C
Utrecht
vrijdag, december 1, 2023

Gov’t begint met het terugvorderen van coronavirus-ondersteuningsgeld van bedrijven

- Advertisement -


Bij een aantal bedrijven die via de TOGS-regeling onrechtmatige overheidssteun hebben aangevraagd, worden de steunbetalingen teruggedraaid, bevestigt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) aan de NOS. De RVO heeft niet bekendgemaakt hoeveel bedrijven betrokken waren, welke bedrijven waren getroffen en of de bedrijven ervan werden verdacht opzettelijk valse beweringen te hebben gedaan.

Woensdag vorige week waren er al 191.000 aanvragen bij de RVO ingediend, waarvan er meer dan 181.000 volgens de NOS in totaal 724 miljoen euro hebben uitbetaald.

De TOGS-regeling, bedoeld om noodlijdende kleine en middelgrote bedrijven te helpen die zwaar zijn getroffen door de Covid-19-crisis, is woensdag rond uitgebreid door de regering tijdens de aankondiging van economische ondersteuningsmaatregelen met een extra belastingvrije vergoeding voor het betalen van vaste kosten. Kleinere bedrijven die door de Covid-19-crisis zijn getroffen, zoals die in de horeca, recreatie, evenementen en theaterindustrie, hebben sinds maart recht op een eenmalige betaling van 4.000 euro in het kader van het programma.

Diezelfde bedrijven hebben vanaf woensdag ook recht op een belastingvrije vergoeding van het Ministerie van Economische Zaken om hun vaste materiaalkosten te dekken. Afhankelijk van de omvang van het bedrijf in kwestie, kunnen deze ondersteunende maatregelen in een periode van drie maanden oplopen tot 20.000 euro.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws