8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Gov’t breidt gratis coaching uit naar zwaar getroffen ondernemers nu faillissementen het hoogste punt in drie jaar bereiken

- Advertisement -


Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) gaat beginnen met het subsidiëren van professionele coaching voor bedrijfsleiders in Nederland om bedrijven te ondersteunen die zwaar zijn getroffen als gevolg van Covid-19. Dat komt omdat het aantal faillissementsaanvragen in Nederland vorige maand begon te stijgen, met bijna 30 procent meer faillissementen in april dan in maart, blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS op dinsdag.

Nederlandse ondernemers, die doorgaans 150 euro betalen om professionele coaching van de EZK te krijgen, krijgen nu gratis toegang tot de dienst, zo maakte de regering dinsdag bekend. Om dit doel te bereiken, verhoogt het ministerie de uitgaven met 240.000 euro om de rekening te betalen.

“De corona-crisis legt ondernemers een ontzettend zware last”, schreef staatssecretaris Mona Keijzer, eraan toevoegend dat de subsidies erop gericht zijn dat ondernemers “geen belemmeringen voelen om aan de deur te kloppen als ze de steun van deze ervaren club kunnen gebruiken van voormalige ondernemers. “

De coaching wordt verzorgd door Stichting Ondernemersklankbord (OKB) en zal circa 300 oud-ondernemers oproepen om zich als vrijwilliger aan te melden bij het begeleiden van huidige ondernemers in coaching en executive education.

Er waren 334 bedrijven, exclusief eenmanszaken, die in april failliet gingen, de meeste in één maand sinds januari 2017. Het CBS meldt dat 320 bedrijven en instellingen failliet zijn verklaard, waaronder 84 in de handel.

Het bureau voor de statistiek geloofde niet dat de wereldwijde gezondheidscrisis in de faillissementen van april een grote rol speelde vanwege de tijd die het proces in beslag neemt, wat in hoger beroep nog eens vier weken kan worden uitgesteld.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws