-2.2 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Gov’t moet ingrijpen om sekswerkers te ondersteunen, drang van partijen

- Advertisement -


Partijen van zowel binnen als buiten de regeringscoalitie hebben het kabinet opgeroepen maatregelen te nemen om het financiële welzijn van sekswerkers in Nederland te beschermen, na de economische gevolgen van de uitbraak van Covid-19.

“Ondanks herhaalde verzoeken is de actie tot dusver niet uitgekomen”, bevestigden het CDA, ChristenUnie en oppositiepartij PvdA in een verklaring. Ondertussen, zo beweren ze, hebben veel sekswerkers ‘niet eens geld voor voedsel’.

Het gebrek aan inkomen heeft sommige sekswerkers gedwongen ondergronds te gaan, die ondanks de risico’s voor de volksgezondheid nu vanuit hun eigen huis opereren. De partijen hebben de handen ineen geslagen om het kabinet op te roepen “echt in beweging te komen” ter ondersteuning van een “zeer kwetsbare” groep mensen.

Veel sekswerkers in Nederland kunnen geen aanspraak maken op financiële steun van de overheid, zo beweren partijen, omdat velen niet als zelfstandige bij de Kamer van Koophandel (KvK) staan ​​ingeschreven. Hierdoor lopen sekswerkers volgens partijen het risico op een “acuut broodtekort”.

Naast het verzoek hebben het CDA, ChristenUnie en PvdA er daarnaast bij het kabinet op aangedrongen te garanderen dat er voldoende hulp is voor sekswerkers die uit de branche willen stappen.

In Groningen wordt een soortgelijk ondersteuningspakket ontwikkeld, dat zich zorgen maakt over de sekswerkers die daar werken. Hoewel ze de huur voor hun raambordeelruimte niet hoeven te betalen, hebben ze ook geen inkomen kunnen verdienen. Verscheidene hebben de hulpverleners daar verteld dat ze willen profiteren van de intelligente lockdown-reactie op de pandemie als een manier om werk te vinden in andere industrieën.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws