-1.9 C
Utrecht
woensdag, februari 8, 2023

Gov’t wil basisscholen tegen juni volledig heropenen: rapport

- Advertisement -


De regering wil in juni de basisscholen volledig heropenen, zodat alle kinderen de hele week naar school kunnen, net als voor de coronaviruscrisis. Als de eerste weken van de gedeeltelijke heropening van basisscholen zonder grote uitbraak verlopen, gaat de regering door met dit plan, vertelden bronnen aan de NOS.

Premier Mark Rutte maakte dinsdag bekend dat basisscholen vanaf 11 mei gedeeltelijk kunnen worden heropend. Maximaal de helft van de leerlingen kan per dag naar school. Volksgezondheidsinstituut RIVM vindt het veilig genoeg om basisscholen te heropenen, omdat kinderen een relatief kleine rol spelen bij de verspreiding van het coronavirus. Het plan is om rond 1 juni het voortgezet onderwijs weer op te starten – met de voorwaarde dat leerlingen 1,5 meter uit elkaar blijven – als de heropening van basisscholen geen nieuwe uitbraak veroorzaakt.

Door voor het begin van de zomervakantie de basisscholen volledig te heropenen, wil de overheid kinderen zoveel mogelijk de tijd geven om achterstand in te lopen op schoolwerk dat achterbleef bij sluiting van de scholen. Afhankelijk van de vakantieregio hebben scholen dan vier tot zes weken de tijd om les te geven op de “oude manier”. De zomervakantie in de noordelijke regio is tussen 4 juli en 15 augustus, in de centrale regio tussen 19 juli en 30 augustus en in de zuidelijke regio tussen 11 juli en 23 augustus.

Een groep onderwijsorganisaties presenteerde woensdag een protocol voor de opening van basisscholen na de meivakantie. Ze willen dat kinderen om de beurt de hele dag naar school gaan, in plaats van half in de ochtend en half in de middag. Ze hopen dat dit overdag zal leiden tot minder contact. Volgens het protocol mogen ouders het schoolgebouw of schoolplein niet meer betreden. Het is aan de basisschool om te beslissen of ze het protocol willen volgen.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws