7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Groningen Airport Eelde wordt de drone-luchthaven van Nederland

- Advertisement -


Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft DroneHub GAE – een samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en de overheid – toestemming gegeven om drones te vliegen vanaf Groningen Airport Eelde, meldt GIC.

DroneHub GAE zal de luchthaven gebruiken om te experimenteren met het integreren van drones in het normale luchtverkeer. Ook zullen ze op een aantal manieren testen met drones, bijvoorbeeld bij het afleveren van medicijnen op moeilijk bereikbare plaatsen. Vorige week werd bekend gemaakt dat Waddeneiland Schiermonnikoog ermee heeft ingestemd om deel te nemen aan een test met drones die medicijnen afleveren.

De verwachting is dat de eerste vluchten laat in het eerste kwartaal van 2018 plaatsvinden. Deze begeleide vluchten zullen uitsluitend worden uitgevoerd door gekwalificeerde piloten. De testvluchten zullen het reguliere luchtverkeer niet hinderen, omdat ze in eerste instantie op een afgelegen plek worden gedaan. Veiligheid heeft de hoogste prioriteit, zei een woordvoerder van het luchthavenmanagement tegen GIC.

Voor dit experiment werkt DroneHub GAE nauw samen met Groningen Airport Eelde en Luchtverkeersleiding Nederland.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws