12.4 C
Utrecht
maandag, augustus 8, 2022

Groningse belangenclubs houden actiemaand tegen gaswinning: ‘Overheid schiet volledig tekort’

- Advertisement -De Groninger Bodem Beweging en het Groninger Gasberaad stellen dat de procedure voor mensen die bevingsschade aan hun huis hebben te omslachtig is. Gedupeerden moeten om compensatie te krijgen langs te veel verschillende instanties en deskundigen, vinden de belangenclubs.

,,Dit is psychisch zwaar belastend en voor velen een zware last op de schouders”, stellen zij in een verklaring. ,,Jaarlijks overlijden er mogelijk zestien Groningers voortijdig ten gevolge van langdurige stress, blijkt uit onderzoek. De recente discussie rondom het verder opendraaien van de gaskraan draagt hier niet aan bij.”

De actieclubs willen onder meer dat de gaskraan zo snel mogelijk dichtgedraaid wordt en dat gedupeerden van de door de gaswinning veroorzaakte aardbevingen ruimhartig gecompenseerd worden. Groningers hebben volgens hen recht op een “veilige en stressvrije leefomgeving”.

In de actiemaand zijn er bijeenkomsten over de toestand in het bevingsgebied. Op 16 september is er een afsluitende actie in het centrum van Groningen en wordt er een “eisenpakket” bekendgemaakt dat naar Den Haag gaat. Naast de belangenclubs zijn ook SP-Kamerlid Sandra Beckerman en voormalig nachtburgemeester Chris Garrit betrokken bij het initiatief.Lees meer

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws