5.1 C
Utrecht
woensdag, december 6, 2023

Haarlemse voetbalclub verdrijft grensrechter voor het uitschakelen van doelman

- Advertisement -


Het bestuur van de Haarlemse voetbalclub Geel-Wit zette een grensrechter uit die zaterdag een doelman uit een andere voetbalclub bewusteloos sloeg, zo maakte de club bekend op haar website. “Hiermee geeft Geel-Wit duidelijk aan dat we agressie, in welke vorm dan ook, binnen en buiten het veld volledig afkeuren”, aldus de club in een korte verklaring.

De 34-jarige grensrechter, die eerder ook al voor Geel-Wit speelde, klopte een bewusteloze doelman van voetbalclub UNO toen een conflict tussen de twee teams zaterdag escaleerde tijdens een wedstrijd in Hoofddorp op zaterdag. De doelman kreeg volgens de politie een hersenschudding. De grensrechter werd gearresteerd, maar na ondervraging weer vrijgelaten.

Het bestuur van Geel-Wit besloot ook om het betrokken team onmiddellijk uit de competitie te verwijderen. “Het bestuur van Geel-Wit en UNO zullen binnenkort bijeenkomen om dit onwaardige voetbalincident te bespreken en de relatie tussen de spelers en de clubs te herstellen”, aldus Geel-Wit.

De politie onderzoekt het incident nog steeds. Na afronding wordt de zaak overgedragen aan de officier van justitie, die zal beslissen of er redenen zijn voor vervolging.

Uit cijfers van KNVB blijkt dat het aantal ernstige incidenten zoals dat in Hoofddorp op zaterdag al een aantal seizoenen afneemt, meldt NU.nl. In het seizoen 2011/2012 waren er 485 van dergelijke incidenten, in het seizoen 2016/2017 daalde dat aantal tot 257.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws