6.9 C
Utrecht
zaterdag, februari 4, 2023

Heineken boekt tot nu toe € 300 miljoen verlies in 2020

- Advertisement -


Heineken leed in de eerste helft van dit jaar een verlies van 300 miljoen euro als gevolg van de pandemie van het coronavirus. De nettowinst van de bierbrouwer daalde met 75 procent, volgens een voorlopige schatting die Heineken donderdag publiceerde. Op 3 augustus volgen de volledige kwartaalcijfers, meldt de Telegraaf.

Het coronavirus was zwaar voor de Nederlandse bierreus. Bars en cafés over de hele wereld werden gesloten en bier dat wel verkocht werd, werd gemiddeld tegen een lagere prijs verkocht. Het biervolume daalde met 11,5 procent en de omzet van het bedrijf met 16,4 procent.

Heineken werd het hardst getroffen in Noord- en Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Oost-Europa wat betreft dalende biervolumes. Een groot deel hiervan was het openbare leven dat op grote markten als Mexico en Zuid-Afrika volledig tot stilstand kwam. De Zuid-Afrikaanse regering verbood de verkoop van alcohol gedurende vijf weken volledig toen deze in maart voor het eerst werd afgesloten en onlangs dat verbod opnieuw heeft ingevoerd.

Om de crisis het hoofd te bieden, heeft Heineken in de eerste helft van 2020 maatregelen genomen om de kosten te verlagen. Het heeft onder meer de uitgaven voor digitalisering en marketing verlaagd. De kostenbesparende maatregelen lopen nog, zei Heineken, maar gaf geen details. Het bedrijf zei wel dat er voor dit jaar geen reorganisatie gepland staat.

Ondanks de “uitdagingen op korte termijn” blijft Heineken positief over de toekomst. Sinds het dieptepunt in april, toen horecasluitingen en andere maatregelen om het virus in bedwang te houden van kracht waren, zag Heineken al enig herstel. De markten in Azië trekken weer aan, met het grote bierland Vietnam voorop.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws