7.4 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Herdenking herdenking massa-opnamen Utrecht

- Advertisement -


De openbare herdenking ter gelegenheid van het eenjarig jubileum van een massaschietpartij op een tram in Utrecht op 18 maart 2019 is afgelast. Dit komt door nieuwe maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van coronavirus Covid-19 te voorkomen, waaronder het verbieden van evenementen met meer dan 100 mensen.

De stad Utrecht herdenkt nog steeds de slachtoffers van de aanslag op het 24 Octoberplein. De Utrechtse vlaggen op het stadhuis, stadskantoren, rijksgebouwen en wijkservicecentrum Vleuten de Meeren vliegen op woensdag 18 maart halfstok.

Om precies 10.43 uur gaat de Domtoren vier keer rinkelen, één keer voor elke vermoorde persoon, en dan zal de stad een minuut stilte in ere houden ter nagedachtenis aan de slachtoffers, vertelde een stadswoordvoerder aan NL Times.

De openbare herdenkingsbijeenkomst zal echter niet worden verplaatst naar een latere datum, aangezien het moment om de gebeurtenissen van vorig jaar te observeren en erover na te denken op de datum van de aanslag moet plaatsvinden, aldus de woordvoerder.

Vier mensen kwamen om het leven toen een man op 18 maart vorig jaar op 18 oktober het vuur opende op een tram op het 24 Octoberplein. Verdachte Gokmen T. verscheen vorige week voor de rechtbank. Het Openbaar Ministerie eiste van de man het leven in de gevangenis.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws