8.5 C
Utrecht
zondag, februari 5, 2023

Het aantal doden door coronavirus bedraagt ​​meer dan 4.500, met een toename van dodelijke gevallen

- Advertisement -


Zo’n 4.518 mensen in Nederland die positief testten op coronavirus zijn overleden, meldt het RIVM maandag. Mensen met de virale infectie die ziekenhuisopname nodig hadden, bereikten 10.521.

Minstens 12 mensen stierven op zondag en 34 op zaterdag, zei de gezondheidsdienst. In totaal werden door het bureau nog 43 doden gemeld, die allemaal plaatsvonden tussen vrijdag en maandag.

Ondertussen werden op zondag nog 21 mensen opgenomen, naast 55 op zaterdag. Met inbegrip van nieuwe gegevens die teruggaan tot 27 maart, meldde het RIVM dat het sinds het begin van de pandemie nog eens 65 nieuwe ziekenhuisgevallen met coronavirus en luchtwegaandoeningen Covid-19 heeft meegemaakt.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid wil dat een eerste groep verpleeghuizen vanaf 11 mei in beperkte mate en onder strikte voorwaarden weer bezoekers toestaat, zei hij tegen het Nederlands Dagblad. Sinds 20 maart is er een strikt verbod op bezoekers van verpleeghuizen. De voorwaarden omvatten bezoeken alleen op afspraak en dat bezoeken alleen in afzonderlijke kamers kunnen plaatsvinden. De Jonge zal volgende week een plan indienen om deze maatregel te versoepelen bij het Outbreak Management Team, zei hij tegen de krant.

Tot op heden hebben 38.245 mensen positief getest op het virus, een stijging van 400 ten opzichte van cijfers die op zondag zijn vrijgegeven. In zijn dagelijkse update herinnerde het RIVM mensen eraan dat zijn gegevens voortdurend worden bijgewerkt naarmate het meer informatie ontvangt over teststatistieken, doodsoorzaken en de status van ziekenhuispatiënten.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws