7.6 C
Utrecht
maandag, januari 30, 2023

Het aantal doden door coronavirus is hoger dan 3.000, met meer dan 9.000 ziekenhuisopnames

- Advertisement -


In totaal zijn 3.134 mensen met coronavirus overleden en hebben 9.127 behandelingen in een ziekenhuis nodig gehad, blijkt uit nieuwe gegevens die het RIVM woensdag heeft gepubliceerd. Het is een stijging van respectievelijk 189 en 188 in vergelijking met de gegevens die woensdag zijn vrijgegeven, met aanpassingen aan eerdere gegevens die teruggaan tot 14 maart.

Minstens 70 mensen werden dinsdag in het ziekenhuis opgenomen, waarbij een algemene neerwaartse trend werd voortgezet bij nieuwe ziekenhuispatiënten sinds een piek van 559 op 24 maart. Aanpassingen aan de gegevens verhoogden ook het aantal ziekenhuispatiënten dat maandag naar medische instellingen ging van 57 naar 105.

Toen het RIVM de tijdens het paasweekend vertraagde gegevens inhaalde, schetste het een duidelijker beeld van dodelijke gevallen van 10 april tot en met dinsdag 14 april. Hoewel op deze dagen over het algemeen sprake was van een daling, meldde het RIVM dat er 175 meer doden vielen tijdens die periode van vijf dagen dan eerder was gemeld. De stijging van 62 procent verhoogde het aantal dodelijke gevallen in die periode tot 458.

Het was nog steeds minder dan de helft van het aantal gerapporteerde sterfgevallen tijdens een vergelijkbare periode van vijf dagen in de week ervoor, toen 1.027 sterfgevallen werden geregistreerd.

Het land is nu de thuisbasis van 28.153 mensen die positief hebben getest op een coronavirusinfectie. Tot op heden zijn 140.845 mensen getest op het virus, en bijna zevenduizend op 9 april. Het ministerie van Volksgezondheid wil dat de laboratoriumtechnici van het land en medische hulpverleners vanaf volgende week 17.500 tests per dag kunnen verwerken.

Naarmate de diagnoses en ziekenhuisopnames van Covid-19 afnemen, begint het Outbreak Management Team van de regering na te denken over “exitstrategieën” voor Nederland om terug te keren naar een meer normale samenleving. Volgens deskundigen zullen de maatregelen waarschijnlijk eerst worden versoepeld in de noordelijke provincies, waar niet veel infecties en dus meer ziekenhuiscapaciteit zijn geweest, of in het zwaar getroffen Noord-Brabant, dat vanwege het grote aantal het dichtst bij de immuniteit van de veestapel staat. van infecties.

Het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht startte een livestream op YouTube waar mensen kunnen zien hoeveel coronaviruspatiënten er in het ziekenhuis zijn en hoeveel er zijn ontslagen. Het Covid-19-dashboard wordt ongeveer elk uur geüpdatet. Volgens het ziekenhuis ontwikkelde het deze functie omdat het de betrokkenheid van het publiek waardeert.

https://www.youtube.com/watch?v=hnhRDIvWvD8

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws