6.2 C
Utrecht
dinsdag, januari 31, 2023

Het inreisverbod in Nederland is verlengd tot 15 juni

- Advertisement -


Het verbod op reizigers die Nederland binnenkomen van buiten de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk en het Schengengebied is op vrijdag met een maand verlengd. De beperking is ingesteld om de verspreiding van het coronavirus te vertragen en loopt nu af op 15 juni, aldus het ministerie van Justitie en Veiligheid. Er waren geen andere wijzigingen in het beleid dan de verlenging van de termijn, die de Europese Commissie de regeringen vorige week adviseerde te implementeren.

Iedereen die niet aan de toegangscriteria voldoet, wordt verhinderd de grens met het land over te steken. Tot degenen die zijn toegelaten, behoren in het algemeen burgers uit de EU, het VK, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland, evenals hun familieleden.

Ook langdurig ingezetenen, mensen met een visum lang verblijf en mensen met een mvv hebben toegang. Dat geldt ook voor degenen die een cruciale functie vervullen, zoals medische professionals, grenspersoneel, logistieke medewerkers, diplomaten, militairen, internationale en humanitaire hulpverleners, en asielzoekers en internationale bescherming.

Uitzonderingen op de regels zijn onder meer mensen die via Nederland naar een derde land reizen en personen die een dringende reden hebben om familieleden te bezoeken. ‘Een uitzonderlijk geval is het bezoeken van een terminaal ziek familielid en het bijwonen van een begrafenis’, zei het ministerie. Alleen naaste familie, grootouders en kleinkinderen hebben de gezinsuitzondering.

Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Blijf verbonden

0FansLike
0VolgersVolg
0AbonneesAbonneer

Laatste Nieuws